Skip to content

Werkgroep Groen en biodiversiteit

De werkgroep Groen heeft al verschillende acties uitgevoerd. Zie voor een korte beschrijving hieronder.

Heb je zin om ook met Groen of biodiversiteit in de wijk bezig te gaan, laat het even weten via de contactpagina.

Struikroof

De werkgroep Groen heeft op 14 oktober 2023 nog een actie struikroof gehouden. Deze keer niet in de Bloemenbuurt, maar in de Molenwijk en bij de Verheijstraat. Ook hier worden woningen van Plavei afgebroken waardoor de tuinen leeg moesten. Het heeft deze keer erg veel planten opgeleverd, die allemaal in het plantenasiel zijn gezet. Dit stond daarna behoorlijk vol.

Groenploeg
Plantenasiel vullen

Plantenasiel

  • Op 22 april 2023 heeft wethouder Ingrid Wolsing het plantenasiel in het laantje van de kinderboerderij aan de Polstraat in gebruik genomen. Het idee hiervan is zo een soort ruilsysteem met buitenplanten te laten ontstaan. Bewoners die een plant over hebben of wel willen stekken zetten deze in een potje in het plantenasiel. Wanneer iemand een plant wil hebben kan die worden meegenomen.
  • De wethouder heeft op dezelfde plaats ook een weggeefkast geopend. Mensen die het financieel wat beter hebben kunnen daar houdbare dagelijkse produkten in kwijt. En bewoners die het nodig hebben kunnen die gratis meenemen.

Rozenstraat

  • Zaaistroken in de Rozenstraat. De brede grasvelden in de Rozenstraat boden geen voedsel voor vlinders en hommels. Om dat te veranderen zijn stroken gras omgeploegd en is daar bloemenzaad in gezaaid. Dat leverde beelden op zoals op de foto’s beneden. Omdat de bloemen maar kort bloeien, en niet alle bewoners een bloemenmengsel een goed idee vonden, is in overleg besloten om in het najaar van 2022 vaste planten in de perken te zetten. Die moeten een groot deel van het jaar bloeien. De gemeente verzorgt de aanplant, voorwaarde is wel dat bewoners de perken zelf onkruidvrij houden.
  • De gemeente heeft de vaste planten in april 2023 aangeplant zoals te zoen op de bovenste foto. Nu maar hopen dat de planten aanslaan en gaan bloeien.

Struikroof

  • Acties “Struikroof”, waarin bewoners planten uit de tuinen van af te breken huizen van Plavei konden halen om ze zelf in hun eigen tuin aan te planten. Dit is een aantal keren gedaan aangezien de huizen in verschillende perioden afgebroken werden.