Skip to content

Werkgroep Groen en biodiversiteit

De werkgroep Groen heeft al verschillende acties uitgevoerd. Zie voor een korte beschrijving hieronder.

Heb je zin om ook met Groen of biodiversiteit in de wijk bezig te gaan, laat het even weten via de contactpagina.

  • Zaaistroken in de Rozenstraat. De brede grasvelden in de Rozenstraat boden geen voedsel voor vlinders en hommels. Om dat te veranderen zijn stroken gras omgeploegd en is daar bloemenzaad in gezaaid. Dat leverde beelden op zoals op de foto’s beneden. Omdat de bloemen maar kort bloeien, en niet alle bewoners een bloemenmengsel een goed idee vonden, is in overleg besloten om in het najaar van 2022 vaste planten in de perken te zetten. Die moeten een groot deel van het jaar bloeien. De gemeente verzorgt de aanplant, voorwaarde is wel dat bewoners de perken zelf onkruidvrij houden.

 

  • Acties “Struikroof”, waarin bewoners planten uit de tuinen van af te breken huizen van Plavei konden halen om ze zelf in hun eigen tuin aan te planten. Dit is een aantal keren gedaan aangezien de huizen in verschillende perioden afgebroken werden.

 

  • Plantenasiel. Het idee hierachter is dat planten die iemand “over” heeft zolang bewaard worden zodat anderen die kunnen gebruiken om aan te planten. De werkgroep is voor dit plantenasiel nog op zoek naar een geschikte plek in de wijk